Hundfotografering

August 21, 2017  •  6 Comments

Vi är många som har hundar, och som helt naturligt ser dom som familjemedlemmar, lika viktiga som andra i familjen. Vi vill därför gärna fånga våra älsklingar på bild, när dom springer, rullar i gyttja, badar i havet/sjön, sover, m.m.
Inte sällan är mattes och/eller husses mobiltelefoner fulla av fina och roliga bilder på pälsklingen, men vad händer mer med de bilderna? Ingenting, är det vanligaste svaret jag får när jag ställer frågan till hundägare.
Visst är det väl synd och tråkigt, att den älskade hunden inte får en framträdande plats på någon av hemmets väggar, på en inramad bild av hög kvalitet.

Jag brukar uppmana hundägare att få sin hund fotograferad av någon duktig fotograf, helst med kunskap om, och känsla för just hundar. Det gör jag därför även här och nu. Längre ner, mellan och efter bilderna, hittas information om hur fotografering går till.

Platsen för fotograferingen är inte lika viktig som ljuset, då bakgrunden inte kommer att synas med skärpa i bilderna, och kan därför göras i såväl naturmiljö som i stadsmiljö. Med fördel sker den på en plats hunden är bekant med sedan tidigare.
Är hunden mycket livlig och energisk rekommenderas promenad, och/eller någon form av träningsstund, före fotograferingen.
Kan hunden vara lös är det bra, om inte fungerar det naturligtvis ändå, men välj då gärna halsband och koppel som inte används till vardags.

Kan då alla hundar fotograferas? Ja, naturligtvis! Är du orolig över att det inte ska fungera med just din hund tar vi ett samtal, eller kanske ett möte, innan fotograferingen, och rätar ut orostecknen. 

Har du två hundar, och vill ha med båda, går det naturligtvis bra. Likaså om matte och/eller husse också vill fotograferas tillsammans med sin hund.

Grundpriset gäller för fotografering på plats inom Höganäs kommun.  För fotografering på plats inom kommunerna Helsingborg, Ängelholm, och Åstorp, tillkommer 150:-.
Om fotografering önskas på annan plats är det självklart möjligt, likaså för fotografering hos någon hundklubb, där det även finns möjlighet till fotografering inomhus med studioljus. Hör gärna av er med förslag, och för uppgift om pris.

Så kommer äntligen svaret på din undran, hur mycket det kostar . . .

* Fotografering (1-2 st hundar, samt eventuell matte och/eller husse), inklusive 3 st utvalda bilder, i digitalt format, hög upplösning + samma bilder för web  /  750:-
* Fotografering (1-2 st hundar, samt eventuell matte och/eller husse), inklusive 5 st utvalda bilder, i digitalt format, hög upplösning + samma bilder för web  /  1000:-
* Extra bilder  /  175:-/st

Kanske har du redan från början önskan om att få någon bild i svart/vitt, eller kanske är det någon bild som jag vid redigeringen ser skulle göra sig bäst utan andra färger än svart och vit.

Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar, eller funderar över, så kommer vi tillsammans fram till en bra lösning för fotografering av din(a) hund(ar). Alla kontaktuppgifter hittar du uppe till höger, under fliken Contact. Välkommen!


Sovande och ny start

August 10, 2017  •  2 Comments

Ända sedan april  har det varit stilla i bloggen, trots att mycket har hänt, och väldigt många bilder tagits. Anledningen beror på att jag en gång valde att ha bloggens bilder hos annan bildlagringstjänst än den tjänst som tillhandahåller hemsidan. Det innebar att bloggens bilder visades med hjälp av extern länk, något som länge fungerade helt utan problem. Det gör det inte längre.

Plötsligt blev det problem hos denna bildlagringstjänst. Bilder försvann ibland helt, och flera gånger hände det att bildlänkar både ändrades och försvann, vilket gjorde att mina blogginlägg blev tråkigt bildlösa.

För att säkerställa att detta inte ska inträffa igen har jag nu valt att lägga bloggbilderna på samma ställe som mina övriga visningsbilder, det vill säga där min hemsida finns. Nackdelen är, tycker jag, att även bloggbilderna måste ligga i publikt galleri för att bildlänk ska fungera. Det är dock en liten sak, som jag redan nu förlikar mig med.

Det riktigt tråkiga med det som har hänt är att jag tvingats radera alla tidigare blogginlägg, för inlägg utan bilder känns både tråkiga, och meningslösa. Måhända främst för mig själv, för jag har haft mycket glädje av tidigare inlägg, då de fungerat som minnen och tillbakablick.

Nu är det dock som det är, och med blicken framåt kommer bloggen att fyllas på med nya inlägg, innehållande både bilder och text.

Kazzandra sover förstås nog vidare ännu en stund . . .

Sleeping beautyKazzandra (Papillon)


Våren som försvann

April 23, 2017  •  3 Comments

I dag rasar hösten utanför fönstret, med blåst och regnrusk, och inte mer än 5°C. Uschligt är ett ord som känns passande.

Kazzandra får lysa upp dagens dysterhet, och visa upp sig från en av årets hittills få dagar då temperaturen nådde upp till tvåsiffrigt. Hela 11°C visade termometern den 19 april. 

Kazzandra (Papillon)Farhult | Skåne | 2017-04-19 | 11°C


Archive
January February March April (1) May June July August (2) September October November December
January February March April May June July August September October November December